FAQ Hospitaworden (Veel gestelde vragen)
All Categories Rechten En Plichten De Huurder Gaat Verhuizen. Moet Ik Dit Ergens Doorgeven?

De Huurder Gaat Verhuizen. Moet Ik Dit Ergens Doorgeven?

Hoe weet de gemeente of belastingdienst dat iemand er niet meer woont?

By Thomas de Wert
November 27, 2020

Zodra een huurder gaat verhuizen dan moet hij zich ook uitschrijven bij de gemeente. Natuurlijk is alleen zo wanneer hij zich heeft ingeschreven. Wanneer het om een internationale student gaat die korter dan vier maanden verblijft, is het niet nodig dat hij zich inschrijft. In dit geval, hoeft er ook geen uitschrijving plaatst te vinden.

Maar hoe weet je of iemand ingeschreven is op je adres? Volgende de Nederlandse wetgeving is het belangrijk dat iedereen op de juiste adres is ingeschreven. Maar is er een uitzondering voor mensen die uit het buitenland komen en voor het eerst in Nederland zijn. Zij hebben vier maanden de tijd om zich in te schrijven. Wel moeten zij zich registreren bij de gemeente als RNI (Registratie Niet-Ingezetene). Meer hierover kan je lezen in de blog van Student Housing The Hague.

Wanneer iemand ingeschreven is op jouw adres, maar weer gaat verhuizen, dan moet diegene zich ook weer uitschrijven. Doen zij dit niet, dan kunnen wij een adresonderzoek bij de gemeente starten om deze huurder uit te schrijven van jouw adres. Zo'n dergelijk onderzoek kan wel 12 weken duren, dit heeft dus niet de voorkeur. Gelukkig hebben wij contractuele maatregelen getroffen waarbij de huurder genoodzaakt is zich uit te schrijven van jouw adres, en hiervan bewijs te leveren aan ons. Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken, en zorgen wij ervoor dat alles vlot verloopt.

Op de blog van Student Housing The Hague kan je meer informatie vinden over de noodzaak van het uitschrijven op een adres; de juridische en financiële gevolgen, daarnaast wordt er ook uitgelegd hoe iemand zich kan uitschrijven.

Zijn er nog onduidelijkheden of heb je aanvullende vragen? Stuur ons een bericht, dan kijken wij even naar jouw specifieke situatie.

Was this article helpful?

Thanks for your feedback!