FAQ Hospitaworden (Veel gestelde vragen)
All Categories Rechten En Plichten Kan Ik De Huur Gewoon Opzeggen?

Kan Ik De Huur Gewoon Opzeggen?

Ik kan het toch niet zo vinden met de huurder, mag ik gewoon opzeggen?

By Fang Cheung
November 26, 2020

Als het toch niet zo klikt met de huurder, dan proberen wij dit uiteraard eerst samen op te lossen. Misschien is er sprake van een cultuurverschil of een taal barrière? Mocht het zo zijn dan geen van beide partijen, of 1 van de partijen hier geen zin in heeft, dan is het natuurlijk gewoon mogelijk om de huur te beëindigen.

Bij hospitaverhuur geldt in de eerste 9 maanden voor de huurder geen huurbescherming. De hospita mag dan zonder opgaaf van reden de huur beëindigen. Hierbij geldt dan wel een opzegtermijn van 3 maanden, zodat de huurder nog wel de tijd kan krijgen om een vervangende woonplek te vinden. Wij kunnen hier natuurlijk ook bij helpen, en de huurder een vervangende kamer aanbieden, indien beschikbaar. Op deze manier kan de huurder eerder verhuizen dan de drie maanden.

Wil je na 9 maanden opzeggen? Dan kan dat ook, maar dan dien je formeel wel een reden van opzegging op te geven, zoals samenwonen of verhuizen. Heb je geen formele reden, dan is dit in de praktijk (bij ons) geen probleem. Wij kunnen de huurder meestal een andere kamer aanbieden, probleem opgelost 💁‍♀️

Was this article helpful?

Thanks for your feedback!