Ook wanneer je een sociale huurwoning hebt, mag je over het algemeen gewoon een kamer verhuren in de woning waar je zelf ook woont. Dit komt omdat hospita-verhuur officieel niet valt onder 'onderverhuur'. Je woont immers zelf ook in de woning. Toch, is het verstandig om je huurovereenkomst na te lopen, omdat het kan zijn dat de woning wellicht enkel geschikt is voor bewoning van 1 persoon. Daarmee is het dus alleen mogelijk dat 1 persoon zich registreert op het adres, en dat ben jij vaak zelf al.
Indien een internationale student niet langer dan 4 maanden verblijft, dan is het mogelijk dat de internationale huurder zich niet inschrijft. De huurder schrijft zich dan namelijk in als RNI (Registratie Niet Ingezetene) bij de gemeente. Hiermee krijgt de huurder een tijdelijk BSN-nummer en vier maanden de tijd om een permanente woonruimte met adres-registratie te vinden.
Staat er niks in je huurovereenkomst over hospita-verhuur? Dan mag je deze kamer in de sociale huurwoning gewoon verhuren, mits je er zelf ook woont. Heb jij hulp nodig bij het doornemen van je huurovereenkomst? Neem dan contact met ons op zodat wij de opties kunnen bekijken voor jouw specifieke situatie.